Juneći ribić staviti zajedno sa crnim lukom, šargarepom i lovorovim listom u ekspres lonac, preliti vodom, začiniti, poklopiti, uključiti funkciju MEAT na 25 minuta.
Krompir iseći na kocke, kuvati u slanoj vodi, a zatim ga procediti. Sotirati krompir na puteru, posuti ruzmarinom, pobiberiti i promešati.
Holandez sos skuvati na sledeći način: puter rastopiti na tihoj vatri i ostaviti da bude mlak.
Žumanca penasto umutiti na pari i dodavati uz neprekidno mešanje belo vino i rastopljen puter pazeći pri tom da se ne odvoji mast od putera.
U sos dodati sok od limuna, posoliti, pobiberiti, začiniti muskatnim oraščićem i promešati.
Nakon isteka vremena kuvanja otklopiti lonac, izvaditi ribić i povrće i procediti.
Servirati meso i povrće na tanjir uz prilog od sotiranog krompira, preliti holandez sosom i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 490 g
Energetska vrednost porcije - 760 kcal
Natrijum - 604 mg
Masti - 50 g
Masti (%) - 60 %
Zasićene masti - 24 g
Holesterol - 371 mg
Belančevine - 46 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 16 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 245 g
Energetska vrednost porcije - 380 kcal
Natrijum - 302 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 185.5 mg
Belančevine - 23 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 8 %
Vlakna - 2 g