U tiganju na malo ulja propržiti crni luk isečen konkase, dodati narendanu šargarepu, mleveno meso i začine. Promešati i kratko prodinstati. Smesu rasporediti na ranije obarene listove slatkog kupusa i uviti kao sarmu. Poređati u odgovarajuću posudu, dodati iseckanu slaninu, naliti vodu i staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 30 minuta. Od brašna i vode napraviti zapršku, preliti sarmu i vratiti u rernu da se zapeče 10 minuta. Servirati sarmu uz crni hleb.
Kupus je povrće visoke biološke i niske energetske vrednosti. Njime se u organizam unose najaktivniji elementi za održavanje biološke ravnoteže organizma i za njegovu odbranu od raznih bolesti.
Porcija za odraslu osobu - 390 g
Energetska vrednost porcije - 595 kcal
Natrijum - 1310 mg
Masti - 26 g
Masti (%) - 39 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 123 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 28 %
Ugljeni hidrati - 48 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 195 g
Energetska vrednost porcije - 297.5 kcal
Natrijum - 655 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 19.5 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 61.5 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 24 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 3.5 g