Priprema: Zagrejati puter i maslinovo ulje, dodati iseckan praziluk, šargarepu i celer, kratko propržiti, a zatim dodati iseckan paradajz i mlevenu junetinu. Propržiti sastojke uz dolivanje bujona, pobiberiti, začiniti dodatkom za jelo i crvenom mlevenom paprikom, dodati bulgur, preliti preostalim bujonom i kuvati dok bulgur ne omekša. (ukoliko je čorba gusta doliti još tečnosti: ili vode ili bujona). Bulgur čorbu servirati u tanjir, dekorisati i poslužiti toplu.
Porcija za odraslu osobu - 240 g
Energetska vrednost porcije - 140 kcal
Natrijum - 82 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 38 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 22 %
Ugljeni hidrati - 4 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 70 kcal
Natrijum - 41 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 2 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Vlakna - 1 g