Bulgur pšenicu pre pripreme potopiti u hladnu vodu, ostaviti da odstoji minimum sat vremena, a zatim dobro procediti i prosušiti.
Staviti bulgur u činiju, dodati sitno iseckan mladi luk i iseckan čeri paradajz.
Promešati, posuti peršunom i iseckanom svežom mentom, posoliti i pobiberiti po ukusu, a zatim preliti sokom od limuna i maslinovim uljem.
Salatu promešati i servirati.
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 170 kcal
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3 %
Masti - 17 g
Masti (%) - 85 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Natrijum - 127 mg
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 75 g
Energetska vrednost porcije - 85 kcal
Belančevine - 1 g
Belančevine (%) - 1.5 %
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 42.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 6 %
Natrijum - 63.5 mg
Vlakna - 1 g