Beli luk iseckati, staviti u avan i dobro izgnječiti. Dodati sok od limuna, ulje, dodatak jelu, peršunov list bosiljak, so i biber, promešati i napraviti namaz.
Kifle preseći na pola i kratko zapeći u zagrejanom tiganju.
Pripremljenim namazom premazati tople kifle, rasporediti tunjevinu i isečen čeri paradajz i krastavac.
Sendviče sa tunjevinom servirati na tanjir i poslužiti uz sok od jabuke.
Konzervisana tunjevina je odličan izvor omega-3 masnih kiselina. Međutim, treba obratiti pažnju i na dodate masnoće u konzervi. Da bi se smanjila energetska vrednost, kao i sadržaj ukupnih masnoća savetuje se da se tunjevina dobro ocedi od ulja iz konzerve.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 920 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 75 g
Ugljeni hidrati (%) - 51 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 8.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 37.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25.5 %
Vlakna - 4.5 g