Hleb iseći na kriške i kratko zapeći u zagrejanom tiganju sa obe strane.
Zapečene kriške premazati belim lukom i preliti sa malo maslinovog ulja.
Na bruskete staviti rukolu, kolutove mocarele, isečen čeri paradajz, tunjevinu i dodati još malo rukole.
Servirati bruskete na tanjir i poslužiti.
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 410 kcal
Natrijum - 806 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 43 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 95 g
Energetska vrednost porcije - 205 kcal
Natrijum - 403 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 21.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 13.5 %
Vlakna - 1 g