Kifle uzduž preseći.
U blender staviti sardine, tunjevinu, crni i beli luk, margarin i bosiljak pa sve dobro usitniti.
Smesom premazati obe polovine kifle. Na jednu polovinu staviti kriške paradajza i listove zelene salate, te preklopiti drugom polovinom.
Sendviče ukrasiti limunom i poslužiti uz sok od grejpfruta.
Preporuka lekara i nutricionista jeste da se u ishrani poveća potrošnja ribe, kako bi se ostvario pozitivan uticaj omega-3 masnih kiselina na kardiovaskularno zdravlje, krvne sudove, funkciju mozga i vida.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 610 kcal
Natrijum - 775 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 86 g
Ugljeni hidrati (%) - 57 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 387.5 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 28.5 %
Vlakna - 5.5 g