Tunjevinu i sardinu ocediti od ulja i iscediti malo limuna preko njih. Iseći na manje komade i staviti u činiju.
Dodati iseckane masline, trapist iseckan na kockice, čili sos, barena jaja isečena na kockice, majonez i kečap i dobro promešati.
Salatu od tunjevine i sardina čuvati u frižideru do posluženja.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 275 kcal
Natrijum - 488 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 73 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 85 mg
Belančevine - 14 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal
Natrijum - 244 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 36.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 42.5 mg
Belančevine - 7 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 2.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %
Vlakna - 0 g