Toggle Navigation

 

Ljuta čili salata od sardine i tunjevine

Najjeftiniji i najbolji izvor omega-3 masnih kiselina u našim krajevima predstavljaju sardina i tunjevina.

Plativoo
Priprema

Tunjevinu i sardinu ocediti od ulja i iscediti malo limuna preko njih. Iseći na manje komade i staviti u činiju.

Dodati iseckane masline, trapist iseckan na kockice, čili sos, barena jaja isečena na kockice, majonez i kečap i dobro promešati.

Salatu od tunjevine i sardina čuvati u frižideru do posluženja.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 100 g

Energetska vrednost porcije - 275 kcal

Natrijum - 488 mg

Masti - 23 g

Masti (%) - 73 %

Zasićene masti - 3 g

Holesterol - 85 mg

Belančevine - 14 g

Belančevine (%) - 20 %

Ugljeni hidrati - 5 g

Ugljeni hidrati (%) - 7 %

Vlakna - 0 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 50 g

Energetska vrednost porcije - 137.5 kcal

Natrijum - 244 mg

Masti - 11.5 g

Masti (%) - 36.5 %

Zasićene masti - 1.5 g

Holesterol - 42.5 mg

Belančevine - 7 g

Belančevine (%) - 10 %

Ugljeni hidrati - 2.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 3.5 %

Vlakna - 0 g

Vreme pripreme

15 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 350 g tunjevine
    • 100 g sardina
    • 100 g trapista
    • 100 g zelenih maslina bez koštica
    • 1 kašika čili sosa
    • 2 barena jaja
    • 1 limun
    • 200 g majoneza
    • 100 ml kečapa