U zagrejanom suvom tiganju zapeći kriške hleba.
Na tanjir servirati zelenu salatu, dodati sardine, masline i čeri paradajz.
Preliti maslinovim uljem.
Uz doručak poslužiti prepečen hleb i sok od paradajza
U slučaju da postoji povećana potreba za unosom kalcijuma, konzervirana sardina sa kostima kao i tamno zeleno lisnato povrće postaju značajni izvori kalcijuma. Da bi se smanjila energetska vrednost obroka kao i sadržaj masti potrebno je u potpunosti ocediti ulje iz konzerve.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 510 kcal
Natrijum - 1260 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 124 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 255 kcal
Natrijum - 630 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 62 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 3.5 g