Toggle Navigation

 

Sir, jaja i slanina

Meki ili „soft margarini“ su bolji izbor od čvrstih margarina s obzirom na to da su manje kalorični, da sadrže manje ukupnih masti i manje, posebno loših, „trans“ masnih kiselina kojim obiluju čvrsti margarini.

Plativoo
Priprema

Krišku tosta premazati margarinom, posuti parmezanom, preklopiti drugom kriškom, a zatim posuti narendanim trapistom i gorgonzolom.

Poređati tost sa sirevima u tepsiju i zapeći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.

Jaja ispeći na oko, a slaninu iseći na listiće i takođe ispeći na zagrejanom ulju.

Servirati na tanjir jaje na oko i slaninu sa zapečenim tostom i čeri paradajzom.

Poslužiti uz sok od višnje.

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 380 g

Energetska vrednost porcije - 480 kcal

Natrijum - 810 mg

Masti - 25 g

Masti (%) - 47 %

Zasićene masti - 9 g

Holesterol - 241 mg

Belančevine - 21 g

Belančevine (%) - 17 %

Ugljeni hidrati - 43 g

Ugljeni hidrati (%) - 36 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 190 g

Energetska vrednost porcije - 240 kcal

Natrijum - 405 mg

Masti - 12.5 g

Masti (%) - 23.5 %

Zasićene masti - 4.5 g

Holesterol - 120.5 mg

Belančevine - 10.5 g

Belančevine (%) - 8.5 %

Ugljeni hidrati - 21.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 18 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

20 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 8 kriški tosta
    • 40 g parmezana
    • 50 g trapista
    • 50 g gorgonzole
    • 20 g soft margarina
    • 80 g dimljene slanine
    • 4 jaja
    • 200 g čeri paradajza
    • 1 kašika maslinovog ulja
    • 800 ml soka od višnje