Krišku tosta premazati margarinom, posuti parmezanom, preklopiti drugom kriškom, a zatim posuti narendanim trapistom i gorgonzolom.
Poređati tost sa sirevima u tepsiju i zapeći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200*C.
Jaja ispeći na oko, a slaninu iseći na listiće i takođe ispeći na zagrejanom ulju.
Servirati na tanjir jaje na oko i slaninu sa zapečenim tostom i čeri paradajzom.
Poslužiti uz sok od višnje.
Porcija za odraslu osobu - 380 g
Energetska vrednost porcije - 480 kcal
Natrijum - 810 mg
Masti - 25 g
Masti (%) - 47 %
Zasićene masti - 9 g
Holesterol - 241 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 190 g
Energetska vrednost porcije - 240 kcal
Natrijum - 405 mg
Masti - 12.5 g
Masti (%) - 23.5 %
Zasićene masti - 4.5 g
Holesterol - 120.5 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 8.5 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1.5 g