Tost zagrejati u nenamašćenom gril tiganju.
Na grilovani tost hleb poređati listove dimljenog lososa, masline i papriku.
Posuti seckanim peršunovim listom i servirati na tanjir uz kriške limuna.
Losos kanapee servirati kao hladno predjelo.
Losos kanapei predstavljaju veoma dobru kombinaciju lososa i maslina koja obezbeđuje i mononezasićene i polinezasićene masne kiseline koje su neophodne za pravilno funkcionisanje organizma i imaju pozitivan efekat na snižavanje LDL holesterola.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 305 kcal
Natrijum - 900 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 54 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 152.5 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 4.5 g
Masti (%) - 13 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27 %
Vlakna - 2 g