Paradajz izdubiti.
Rukolu pomešati sa lososom isečenim na trake, dodati ulje, promešati pa tom masom napuniti paradajz.
Jelo poslužiti uz tost hleb i jogurt.
Kako je sadržaj masti u ovom obroku nešto iznad preporučenih 30% ukupnog energetskog unosa, a pošto su u pitanju višestruko nezasićene masne kiseline (omega-3) koje imaju pozitivne efekte na zdravlje, u njemu mogu uživati zdrave, fizički aktivne osobe. Postupkom dimljenja iz lososa se otopi određena količina ribljeg ulja.
Porcija za odraslu osobu - 440 g
Energetska vrednost porcije - 395 kcal
Natrijum - 1400 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 44 mg
Belančevine - 35 g
Belančevine (%) - 34 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 31 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 220 g
Energetska vrednost porcije - 197.5 kcal
Natrijum - 700 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 17.5 g
Belančevine (%) - 17 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 15.5 %
Vlakna - 3 g