Biftek iseći na trake i kratko propržiti na delu maslinovog ulja. Krastavac iseći na manje komade, čeri paradajz na četvrtine, papriku na rezance pa sve staviti u činiju. Dodati rukolu, pirinač, so, balzamiko sirće i preostalo maslinovo ulje. Dodati trake bifteka i promešati. Salatu ukrasiti mirođijom i servirati uz integralni hleb.
Čim se povrće za salatu isecka, treba ga odmah preliti mešavinom ulja, sirćeta i začina. Na taj način se sprečava gubitak vitamina a iz istog razloga se ne preporučuje da se salata od svežeg povrća priprema mnogo ranije, već neposredno pre konzumacije.
Porcija za odraslu osobu - 415 g
Energetska vrednost porcije - 545 kcal
Natrijum - 675 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 100 mg
Belančevine - 37 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 59 g
Ugljeni hidrati (%) - 43 %
Vlakna - 9 g
Porcija za odraslu osobu - 207.5 g
Energetska vrednost porcije - 272.5 kcal
Natrijum - 337.5 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 50 mg
Belančevine - 18.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 29.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21.5 %
Vlakna - 4.5 g