Na svaku krišku hleba staviti list ementalera i poređati u vatrostalnu posudu, malo podmazanu.
Jaja i mleko umutiti, posoliti i preliti preko hleba.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200*C, oko 25 minuta, dok ne porumeni.
Tople kriške servirati na tanjir uz naseckan mladi luk.
Porcija za odraslu osobu - 460 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Natrijum - 930 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 142 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 67 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 230 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Natrijum - 465 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 71 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 33.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 3.5 g