Tunjevinu iscediti od viška ulja.
Paradajz iseći na kriške, zelenu salatu na tračice, a masline i luk sitno iseckati.
Dodati krutone (kockice prepečenog tosta), začiniti bosiljkom i dobro promešati. Salatu ukrasiti peršunovim listom i poslužiti uz integralni hleb i ceđeni sok od grejpfruta.
Priprema i serviranje jela sa ribom ne može se zamisliti bez peršuna, bosiljka, belog luka i maslinovog ulja. Naročito se dobro slažu bosiljak I paradajz.
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 650 kcal
Natrijum - 920 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 22 mg
Belančevine - 33 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 89 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 11 g
Porcija za odraslu osobu - 150 g
Energetska vrednost porcije - 325 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 11 mg
Belančevine - 16.5 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 44.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 5.5 g