Toggle Navigation

 

Salata od rotkvica, lešnika i jabuka

Rotkvica je vrsta rotkve koja sazreva početkom proleća. Crveni okrugli koren rotkvice je svežeg i pikantnog ukusa i vizualno veoma ugodan dodatak hladnim predjelima, salatama i jelima s roštilja.

Plativoo
Priprema

Rotkvice iseckati na kolutove, dodati kisele jabuke iseckane na kockice, staviti sve u činiju i posuti mlevenim lešnicima.

Od jogurta i kisele pavlake napraviti dresing, preliti salatu i promešati.

 

Procentualna zastupljenost u energetskoj vrednosti porcije

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 250 g

Energetska vrednost porcije - 270 kcal

Natrijum - 18 mg

Masti - 10 g

Masti (%) - 66 %

Zasićene masti - 1 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 3 g

Belančevine (%) - 9 %

Ugljeni hidrati - 9 g

Ugljeni hidrati (%) - 25 %

Vlakna - 3 g

Nutritivne vrednosti:

Porcija za odraslu osobu - 125 g

Energetska vrednost porcije - 135 kcal

Natrijum - 9 mg

Masti - 5 g

Masti (%) - 33 %

Zasićene masti - 0.5 g

Holesterol - 0 mg

Belančevine - 1.5 g

Belančevine (%) - 4.5 %

Ugljeni hidrati - 4.5 g

Ugljeni hidrati (%) - 12.5 %

Vlakna - 1.5 g

Broj osoba

4

Vreme pripreme

5 min.

Autor:

Tatjana Odzic

Sastojci

    • 2 veze rotkvica
    • 100 g mlevenih lešnika
    • 200 g kiselih jabuka
    • 100 ml jogurta
    • 100 g kisele pavlake