Praziluk uviti u slaninu i poređati u nauljenu vatrostalnu činiju.
Jaja, pavlaku i mleko umutiti mikserom, posoliti i preliti preko praziluka.
Zapeći u zagrejanoj rerni na 200 *C, oko 15 minuta.
Pečen praziluk servirati na tanjir uz rotkvice.
Poslužiti uz crni hleb i sok od paradajza.
Praziluk kupite onda kada ćete ga koristiti, a da bi se nekoliko dana očuvao u frižideru, odsecite mu vrhove listova. Važno je napomenuti da u zelenim listovima ima više vrednih nutrijenata nego u belom delu stabljike.
Porcija za odraslu osobu - 470 g
Energetska vrednost porcije - 560 kcal
Natrijum - 1915 mg
Masti - 23 g
Masti (%) - 37 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 186 mg
Belančevine - 26 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 60 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 235 g
Energetska vrednost porcije - 280 kcal
Natrijum - 957.5 mg
Masti - 11.5 g
Masti (%) - 18.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 93 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 4 g