Jabuku oljuštiti i iseći na kockice, mladi luk na kolutove i staviti u dublju činiju.
Dodati izrendan celer, šargarepu i rotkvice.
Servirati salatu na tanjir, posoliti i preko nje narendati ranije obareno jaje.
Salatu poslužiti uz integralni hleb i čašu soka od pomorandže.
Porcija za odraslu osobu - 515 g
Energetska vrednost porcije - 505 kcal
Natrijum - 515 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 11 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 53 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 97 g
Ugljeni hidrati (%) - 76 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 257.5 g
Energetska vrednost porcije - 252.5 kcal
Natrijum - 257.5 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 5.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 26.5 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 48.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 38 %
Vlakna - 6.5 g