Tofu sir iseći na štapiće, začiniti bosiljkom i urolovati u režnjeve slanine. Ispeći u tiganju na zagrejanom ulju.
U šerpu uliti vodu, posoliti, staviti da se greje i kada proključa sipati palentu uz stalno mešanje.
U skuvanu palentu dodati seckani mladi luk, promešati, sipati u kalup i ohladiti.
Na tanjir servirati tofu ražnjiće, kriške palente i iseckan paradajz i krastavac.
Uz doručak poslužiti čašu soka od pomorandže.
Dimljena slanina pripada namirnicama koje se ne preporučuju osobama sa povišenim vrednostima holesterola u krvi, srčanim oboljenjima, dijabetesom. Ukoliko morate da vodite računa o unosu masnoća, tokom pripreme ovih ražnjića umesto slanine upotrebite tanke listove pršute.
Porcija za odraslu osobu - 20 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 610 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 36 g
Holesterol - 19 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 10 g
Energetska vrednost porcije - 147.5 kcal
Natrijum - 305 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 18 g
Holesterol - 9.5 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 1.5 g