Šargarepu izrendati, a paradajz, krastavac i mladi luk sitno iseći i izmešati u činiji.
Ostale sastojke staviti u blender i usitniti da se dobije dressing kojim se prelije povrće.
Služiti uz integralni hleb i sok od paradajza.
Porcija za odraslu osobu - 600 g
Energetska vrednost porcije - 455 kcal
Natrijum - 1300 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 2 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 14 %
Ugljeni hidrati - 65 g
Ugljeni hidrati (%) - 56 %
Vlakna - 14 g
Porcija za odraslu osobu - 300 g
Energetska vrednost porcije - 227.5 kcal
Natrijum - 650 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 1.5 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 8.5 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 32.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 7 g