Belanca u činiji izmutiti viljuškom.
U zagrejanom tiganju 2 minuta propržiti manje kriške paradajza, posoljene i začinjene bosiljkom. U to uliti umućena belanca i ispržiti omlet.
Pred serviranje preklopiti omlet i dekorisati svežim povrćem.
Služiti toplo uz krišku crnog hleba i čašu jogurta.
Porcija za odraslu osobu - 430 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 660 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 27 %
Ugljeni hidrati - 49 g
Ugljeni hidrati (%) - 49 %
Vlakna - 6 g
Porcija za odraslu osobu - 215 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 330 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 8 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 13.5 %
Ugljeni hidrati - 24.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 24.5 %
Vlakna - 3 g