Na ulju propržiti iseckan crveni i beli luk, dodati isečene šampinjone, pečenicu i paradajz.
Posuti sirevima, začiniti i sve dobro promešati.
Kifle zapeći par minuta u rerni zagrejanoj na 200*C, prepoloviti i premazati pripremljenom smesom.
Servirati na tanjir i poslužiti uz sok od pomorandže.
Kako je udeo belančevina u energetskoj vrednosti obroka iznad preporučenih vrednosti, osobe sa oboljenjima bubrega, kojima je preporučen smanjen unos belančevina, trebalo bi da usklade veličinu porcije u skladu sa preporukama dobijenim od strane lekara.
Porcija za odraslu osobu - 475 g
Energetska vrednost porcije - 470 kcal
Natrijum - 970 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 18 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 25 mg
Belančevine - 27 g
Belančevine (%) - 21 %
Ugljeni hidrati - 76 g
Ugljeni hidrati (%) - 61 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 237.5 g
Energetska vrednost porcije - 235 kcal
Natrijum - 485 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 9 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 12.5 mg
Belančevine - 13.5 g
Belančevine (%) - 10.5 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 30.5 %
Vlakna - 5 g