Kifle prepoloviti i zapeći 5 minuta u zagrejanoj rerni na 200*C.
Tople kifle premazati belim lukom, poređati isečeni paradajz. Dodati listove šunke, deo trapista sečenog na kocke i papriku isečenu na trake.
Ostatak trapista narendati preko pripremljenih kifli i zapeći još 5-6 minuta u rerni.
Servirati uz jogurt.
Ovaj obrok ima visok procenat belančevina zbog čega se mora brižljivo uklapati sa ostalim jelima u toku dana, kako bi dnevni unos bio u granicama poželjnih vrednosti. Poseban oprez neophodan je kod osoba sa oboljenjima bubrega koja zahtevaju smanjen unos proteina u ishrani.
Porcija za odraslu osobu - 410 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 850 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 31 g
Belančevine (%) - 35 %
Ugljeni hidrati - 44 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 205 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 7.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 15 mg
Belančevine - 15.5 g
Belančevine (%) - 17.5 %
Ugljeni hidrati - 22 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 3.5 g