U dublju činiju iseći paradajz i beli luk na kockice, dodati bosiljak, biber i so.
Promešati, rasporediti na tost, narendati edamer i staviti u tepsiju.
Kratko zapeći u zagrejanoj rerni 10-ak minuta, na 200*C.
Tople bruskete servirati na tanjir i poslužiti uz sok od pomorandže.
Brusketa, originalno italijansko predjelo, zapravo je kriška domaćeg, prepečenog hleba (nikako svežeg) na koji se stavi malo belog luka i devičanskog maslinovog ulja, dok se ostali sastojci kombinuju prema inspiraciji, a najčešće se dodaju paradajz, mocarela i bosiljak. Bruskete se zatim zagreju u rerni 5-10 minuta i serviraju tople.
Porcija za odraslu osobu - 365 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 380 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 27 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 182.5 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 190 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 14.5 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 13.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 2 g