Kuvani krompir izrendati u dublju posudu, pa dodati kuvanu i izdrobljenu ribu. Začiniti i dodati umućeno jaje, griz i peršun, pa lagano masu izmešati i sjediniti. Rukama od mase formirati pljeskavice i pržiti ih na malo zagrejanog ulja. Svež krastavac iseći na kockice, staviti u posudu, dodati kukuruz, preliti jogurtom i peršunom i izmešati. Na tanjir servirati salatu od krastavaca i kukuruza, staviti na nju riblje pljeskavice i ponovo preliti salatom. Jelo dekorisati kriškama krastavca, paradajza i limuna.
Krompir koji se kuva u ljusci treba ubosti par puta pre kuvanja viljuškom, što ubrzava kuvanje. Kada procenite da je krompir skuvan, stavite ga u hladnu vodu. Ljuska krompira se tada lakše odvaja.
Porcija za odraslu osobu - 425 g
Energetska vrednost porcije - 535 kcal
Natrijum - 800 mg
Masti - 14 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 72 g
Holesterol - 125 mg
Belančevine - 34 g
Belančevine (%) - 24 %
Ugljeni hidrati - 72 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 7 g
Porcija za odraslu osobu - 212.5 g
Energetska vrednost porcije - 267.5 kcal
Natrijum - 400 mg
Masti - 7 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 36 g
Holesterol - 62.5 mg
Belančevine - 17 g
Belančevine (%) - 12 %
Ugljeni hidrati - 36 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 3.5 g