Filete ribe nakapati limunovim sokom, posoliti, pobiberiti i složiti u tepsiju. Na ulju propržiti crni luk isečen na listove, dodati beli luk i sitno seckan peršunov list. Zatim dodati deo paradajza isečenog na kocke, malo vode i dinstati još 5 minuta. Time preliti filete oslića i odgore poređati kolutove paradajza i limuna. Peći u rerni oko 40 minuta na 200* C. Jelo servirati sa barenim krompirom, posuti peršunom i dekorisati kriškama limuna.
Riba je jedna od najznačajnijih namirnica u ljudskoj ishrani, a morska riba je prepoznatljivo obeležje mediteranske ishrane kao modela zdrave ishrane
Porcija za odraslu osobu - 645 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 310 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 69 mg
Belančevine - 36 g
Belančevine (%) - 31 %
Ugljeni hidrati - 51 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 322.5 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 155 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 34.5 mg
Belančevine - 18 g
Belančevine (%) - 15.5 %
Ugljeni hidrati - 25.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 6.5 g