Marinirati začinjeni oslić u limunovom soku. Na zagrejanom ulju propržiti cele glavice crnog luka, dodati sitno iseckan beli luk, preliti bujonom i vinom i kuvati 10-ak minuta. U vatrostalnu posudu staviti pripremljen luk, dodati marinirani oslić i peći 20-ak minuta u zagrejanoj rerni na 1800C. Uz oslić poslužiti ranije obaren pirinač.
Tokom kuvanja vino se dodaje kako bi jelu dalo posebnu aromu. Vino za kuvanje ne mora biti prvoklasno ali ono koje nije dobro za piće nije dobro ni za kuvanje. Vina se jelu najčešće dodaju na sredini ili pred kraj kuvanja, što zavisi od boje: belo vino se kraće kuva, a crveno skoro dok ne ispari.
Porcija za odraslu osobu - 465 g
Energetska vrednost porcije - 460 kcal
Natrijum - 460 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 92 mg
Belančevine - 42 g
Belančevine (%) - 37 %
Ugljeni hidrati - 46 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 232.5 g
Energetska vrednost porcije - 230 kcal
Natrijum - 230 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 46 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 18.5 %
Ugljeni hidrati - 23 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 1.5 g