Na maslinovom ulju vrlo kratko propržiti tanko sečeni dimljeni losos. U dosta ključale slane vode skuvati testeninu, zatim je ocediti i staviti preko proprženog lososa. Preliti neutralnom pavlakom, usitnjenim paradajz pelatom, začiniti i kuvati 2-3 minute. Jelo ukrasiti seckanim peršunovim listom i poslužiti.
Ovaj obrok se vrlo brzo priprema. Dimljeni file lososa može se kupiti u vakuumiranom pakovanju, već isečen na tanke ploške, paradajz pelat iz konzerve samo treba iseckati, a da bi testenina bila al dente – nemojte je kuvati duže od vremena navedenog na pakovanju.
Porcija za odraslu osobu - 285 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 940 mg
Masti - 15 g
Masti (%) - 42 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 23 mg
Belančevine - 19 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 35 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 142.5 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 470 mg
Masti - 7.5 g
Masti (%) - 21 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 11.5 mg
Belančevine - 9.5 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 14 g
Ugljeni hidrati (%) - 17.5 %
Vlakna - 1.5 g