Spanać očistiti i iseći na tanke trake.
Iseckati luk i izdinstati ga na ulju, pa dodati spanać i paradajz pelat.
Povrće dinstati 5 minuta, te posoliti i pobiberiti.
Testo izmešati sa seckanim peršunom, bosiljkom i izdinstanim povrćem, pa posuti komadićima podlivenog sira, i ukrasiti čeri paradajzom.
Bosiljak kao začin daje jelu karakterističan ukus, a odličan je i kao zamena za so. Način pripreme hrane u kojem umesto soli koristimo začinsko bilje posredno deluje na snižavanje visokog krvnog pritiska, ali i na uklanjanje celulita.
Porcija za odraslu osobu - 405 g
Energetska vrednost porcije - 530 kcal
Natrijum - 1000 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 45 %
Zasićene masti - 12 g
Holesterol - 60 mg
Belančevine - 40 g
Belančevine (%) - 30 %
Ugljeni hidrati - 34 g
Ugljeni hidrati (%) - 28 %
Vlakna - 5 g
Porcija za odraslu osobu - 202.5 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 500 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 22.5 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 30 mg
Belančevine - 20 g
Belančevine (%) - 15 %
Ugljeni hidrati - 17 g
Ugljeni hidrati (%) - 14 %
Vlakna - 2.5 g