Na zagrejanom ulju prodinstati iseckan crni luk, a zatim dodati slaninu i sušeni paradajz. Propržiti par minuta, dodati iseckan beli luk i bukovače, posoliti, pobiberiti i kuvati dok gljive ne puste tečnost.
Preliti paprikaš paradajz pelatom, poklopiti i kuvati 10-ak minuta.
Posuti peršunom i bosiljkom, isključiti i ostaviti poklopljeno još par minuta.
Paprikaš od slanine i bukovače servirati preko barene testenine.
Porcija za odraslu osobu - 350 g
Energetska vrednost porcije - 590 kcal
Natrijum - 1858 mg
Masti - 45 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 70 mg
Belančevine - 41 g
Belančevine (%) - 16 %
Ugljeni hidrati - 109 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 13 g
Porcija za odraslu osobu - 175 g
Energetska vrednost porcije - 295 kcal
Natrijum - 929 mg
Masti - 22.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 20.5 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 54.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 6.5 g