Odvojiti belanca od žumanaca i ulupati ih u čvrstu penu. U drugoj posudi umešati brašno, pivo i žumanca i polako dodavati vodu do određene gustine. Ovoj smesi dodati čvrstu penu od belanaca pa lagano sjediniti. Kutlačom izliti masu u zagrejan i podmazan tiganj. Donju stranu deblje palačinke peći na umerenoj vatri 3-4 minuta pa pažljivo okrenuti i nastaviti pečenje još 2 minuta. Povrće oprati, očistiti, iseći na štapiće pa lagano dinstati uz dodatak soka od paradajza. Pred kraj dodati kulen isečen na rezance. Začiniti i servirati tako što na gotovu palačinku treba staviti smesu od povrća i kulena. Uz obrok poslužiti čašu jogurta.
Porcija za odraslu osobu - 500 g
Energetska vrednost porcije - 490 kcal
Natrijum - 600 mg
Masti - 18 g
Masti (%) - 32 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 135 mg
Belančevine - 24 g
Belančevine (%) - 20 %
Ugljeni hidrati - 56 g
Ugljeni hidrati (%) - 48 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 250 g
Energetska vrednost porcije - 245 kcal
Natrijum - 300 mg
Masti - 9 g
Masti (%) - 16 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 67.5 mg
Belančevine - 12 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 28 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1.5 g