Patlidžan i tikvicu iseći na deblje štapiće, posoliti i ostaviti da puste tečnost. Nakon toga ih procediti i osušiti na pamučnoj krpi.
U činiji umutiti kukuruzno i pšenično brašno, belanca, bosiljak, vodu i posoliti i pobiberiti. Štapiće umakati u pripremljenu masu i pržiti u zagrejanom ulju dok ne porumene.
Pečene štapiće ređati na papirni ubrus da bi se ocedio višak masnoće. Po želji štapiće servirati uz sos.
Porcija za odraslu osobu - 180 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 188 mg
Masti - 11 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 10 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 94 mg
Masti - 5.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 16 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 1.5 g