U šerpu sipati pavlaku za kuvanje i zagrejati.
Kada proključa dodati rendani trapist, parmezan i usitnjenu gorgonzolu.
Kuvati uz stalno mešanje dok se sirevi ne rastope.
Servirati sos u sosijeru i poslužiti uz jela sa testeninom.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 265 kcal
Natrijum - 425 mg
Masti - 19 g
Masti (%) - 66 %
Zasićene masti - 15 g
Holesterol - 37 mg
Belančevine - 13 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 15 %
Vlakna - 0 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 132.5 kcal
Natrijum - 212.5 mg
Masti - 9.5 g
Masti (%) - 33 %
Zasićene masti - 7.5 g
Holesterol - 18.5 mg
Belančevine - 6.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 5 g
Ugljeni hidrati (%) - 7.5 %
Vlakna - 0 g