U odgovarajućoj šerpi zagrejati biljnu pavlaku, dodati ranije obarene i proceđene fetućine, parmezan, dodatak jelu i biber. Promešati i servirati na tanjir. Ukrasiti po želji.
Fetućine (ital. male trake) su vrlo popularna testenina u Rimu. Prave se od jaja i brašna i vrlo su slične taljatelama, a u Italiji se češće prodaju u svežem stanju nego sušene. Vrlo popularno jelo su Fetućine Alfredo ili Fettuccine al burro e panna, Fetućine sa puterom i kremom, koje je dobilo ime po rimskom restoranu Alfredo alla Scrofa.
Porcija za odraslu osobu - 375 g
Energetska vrednost porcije - 495 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 30 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 26 mg
Belančevine - 21 g
Belančevine (%) - 18 %
Ugljeni hidrati - 62 g
Ugljeni hidrati (%) - 52 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 187.5 g
Energetska vrednost porcije - 247.5 kcal
Natrijum - 255 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 15 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 13 mg
Belančevine - 10.5 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 26 %
Vlakna - 0.5 g