Kuvanu leblebiju, rukolu, feta sir i majonez staviti u blender.
Posoliti, pobiberiti i usitniti dok se ne dobije sos.
Šargarepu, krastavac i stabljike celera iseći na štapiće i servirati na tanjir.
Sos od leblebije poslužiti uz sveže povrće.
Porcija za odraslu osobu - 135 g
Energetska vrednost porcije - 320 kcal
Natrijum - 507 mg
Masti - 13 g
Masti (%) - 35 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 28 mg
Belančevine - 16 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 67.5 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 253.5 mg
Masti - 6.5 g
Masti (%) - 17.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 14 mg
Belančevine - 8 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 5 g