Papriku, krastavac, čeri paradajz i ljutu papričicu sitno iseckati i staviti u činiju.
Dodati ohlađenu leblebiju, posoliti, pobiberiti, preliti maslinovim i bundevinim uljem i balzamikom, promešati i servirati na tanjir.
Salatu od leblebije poslužiti kao doručak uz napitak po želji.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 114 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 41 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 13 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 46 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 62.5 kcal
Natrijum - 57 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 20.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 6.5 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 23 %
Vlakna - 2 g