Oprane listove zelene salate iseći na rezanca, a očišćenu šargarepu narendati. Zatim dodati kuvanu leblebiju i krutone, preliti soja sosom i dobro promešati. Salatu od leblebije servirati sa crnim hlebom.
Obrok najbrže možete pripremiti ako upotrebite leblebiju iz konzerve. Leblebija se, osim u salatama, koristi i za pripremu pirea, a odličan je dodatak i italijanskim testeninama.
Porcija za odraslu osobu - 280 g
Energetska vrednost porcije - 310 kcal
Natrijum - 1020 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 12 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 19 %
Ugljeni hidrati - 54 g
Ugljeni hidrati (%) - 69 %
Vlakna - 10 g
Porcija za odraslu osobu - 140 g
Energetska vrednost porcije - 155 kcal
Natrijum - 510 mg
Masti - 2 g
Masti (%) - 6 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 7.5 g
Belančevine (%) - 9.5 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 34.5 %
Vlakna - 5 g