U činiju staviti mleveni keks, margarin, kakao, promešati, prelivati voćnim sokom i mešati dok se ne dobije čvrsta smesa za koru. Koru rasporediti po kalupu i preko nje stavitii polutke breskvi. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati tortu. Tortu ostaviti da se ohladi, a potom je dekorisati breskvama i poslužiti.
Biljna (tečna) pavlaka na bazi biljnih masti može da se nabavi u svim bolje snadbevenim prodavnicama. Koristi se za filovanje i dekorisanje kolača i torti. Slatku pavlaku najbolje je mutiti mikserom na srednjoj brzini.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 345 kcal
Natrijum - 450 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 61 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 40 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 29 g
Ugljeni hidrati (%) - 33 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 172.5 kcal
Natrijum - 225 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 30.5 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 20 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 14.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 16.5 %
Vlakna - 1.5 g