Penasto umutiti belanca i postepeno, kašiku po kašiku, dodavati šećer.
Mutiti dok se šećer ne rastopi, a zatim dodati smokve i orahe.
Promešati ručno (nikako mikserom), dodati brašno i sjediniti smesu. Smesu razliti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje.
Peći u rerni zagrejanoj na 180*C, oko 20 minuta. Koru izvaditi iz rerne, ohladiti i iseći na tri jednaka dela.
Umutiti penasto žumanca sa šećerom, a zatim ih skuvati na pari. Dodati crnu čokoladu, mešati dok se ne rastopi i ostaviti da se ohladi.
U ohlađen fil dodati penasto umućen margarin i umutiti.
Filovati tortu sledećim redosledom: kora-fil-kora-fil-kora, a zatim celu tortu premazati preostalim filom.
Dekorisati tortu šlagom, posuti rendanom čokoladom i do posluženja čuvati na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 120 g
Energetska vrednost porcije - 430 kcal
Natrijum - 120 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 40 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 137 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 5 %
Ugljeni hidrati - 45 g
Ugljeni hidrati (%) - 45 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 215 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 20 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 68.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 2.5 %
Ugljeni hidrati - 22.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 22.5 %
Vlakna - 1 g