Umutiti belanca sa šećerom, dodati mleveni kikiriki i brašno i sipati masu u nauljen i pobrašnjen okrugli kalup za torte. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C, oko 20 min. Izvaditi i ohladiti.
Žumanca pomešati sa šećerom i skuvati na pari. Kad se zgusne skinuti sa vatre, dodati crnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Umešati margarin u masu pomoću miksera, a zatim dodati krupno rendanu belu čokoladu i čokoladice sa kikirikijem isečene na komadiće.
Filom premazati tortu i staviti u frižider da se ohladi.
Otopiti čokoladu sa uljem i premazati tortu.
Tortu dekorisati šlagom, iseći, servirati na tanjir i posuti mlevenim kikirikijem.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 540 kcal
Natrijum - 275 mg
Masti - 34 g
Masti (%) - 54 %
Zasićene masti - 11 g
Holesterol - 134 mg
Belančevine - 10 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 55 g
Ugljeni hidrati (%) - 39 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 270 kcal
Natrijum - 137.5 mg
Masti - 17 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5.5 g
Holesterol - 67 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 27.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 19.5 %
Vlakna - 1 g