Umutiti penasto belanca, dodati žumanca, šećer, brašno, cimet i prašak za pecivo. Masu sipati u pripremljenu tepsiju i peći koru u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 25 minuta. Toplu koru izvaditi i uviti u mokru pamučnu krpu da bi se lakše uvio rolat.
Želatin razmutiti sa malo vode i ostaviti da odstoji. Šargarepu i sok od pomorandže staviti u šerpu i kuvati dok se ne dobije pire. Dodati šećer u prahu i razmućen želatin. Promešati i ostaviti da se ohladi.
Umutiti pavlaku i sjediniti sa masom od šargarepe. Breskve iseckati i dodati u krem.
Koru premazati kremom, uviti u rolat i posuti šećerom u prahu.
Na prvi pogled radi se o poslastici sa uravnoteženim odnosom ukupnih masti, belančevina i ugljenih hidrata. Međutim, sadržaj loših, zasićenih masti je povećan, zbog čega ovaj rolat treba jesti povremeno i u količinama koje su prilagođene potrebama organizma
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 165 kcal
Natrijum - 60 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 17 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 59 mg
Belančevine - 5 g
Belančevine (%) - 11 %
Ugljeni hidrati - 31 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 82.5 kcal
Natrijum - 30 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 8.5 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 29.5 mg
Belančevine - 2.5 g
Belančevine (%) - 5.5 %
Ugljeni hidrati - 15.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 0.5 g