Razdvojiti žumanca i belanca.
Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, prezlu i prašak za pecivo.
Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru izdubiti u sredini (obod da ostane jedan santimetar).
Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati šećer u prahu, ekstrakt i iseckane jagode. Izvađenu koru izmrviti i sjediniti sa kremom.
Napuniti koru kremom i dekorisati šlagom i jagodama.
Porcija za odraslu osobu - 90 g
Energetska vrednost porcije - 185 kcal
Natrijum - 128 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 48 %
Zasićene masti - 6 g
Holesterol - 116 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 8 %
Ugljeni hidrati - 20 g
Ugljeni hidrati (%) - 44 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 45 g
Energetska vrednost porcije - 92.5 kcal
Natrijum - 64 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 24 %
Zasićene masti - 3 g
Holesterol - 58 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4 %
Ugljeni hidrati - 10 g
Ugljeni hidrati (%) - 22 %
Vlakna - 0.5 g