Vodu, šećer i vanil šećer prokuvati, a zatim dodati mleveni mak i kuvati par minuta.
Keks poređati na dno tacne, naneti topao mak, poravnati i ostaviti da se hladi.
Umutiti šlag i prekriti kolač.
Kad se dobro ohladi iseći na kocke i posuti cimetom.
Porcija za odraslu osobu - 105 g
Energetska vrednost porcije - 220 kcal
Natrijum - 340 mg
Masti - 6 g
Masti (%) - 25 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 1 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 38 g
Ugljeni hidrati (%) - 68 %
Vlakna - 4 g
Porcija za odraslu osobu - 52.5 g
Energetska vrednost porcije - 110 kcal
Natrijum - 170 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 12.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 0.5 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 19 g
Ugljeni hidrati (%) - 34 %
Vlakna - 2 g