U činiji penasto umutiti margarin, šećer i vanil šećer. Postepeno dodavati preostale sastojke: jaje, brašno pomešano sa praškom za pecivo, sok od banane i cimet.
Na kraju dodati banane iseckane na kockice i promešati lagano smesu varjačom.
Razliti smesu u pripremljen kalup za mafine i peći u rerni na 200*C, oko 25 minuta.
Prohlađene mafine izvaditi iz kalupa, servirati i posuti rendanom čokoladom.
Porcija za odraslu osobu - 80 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 86 mg
Masti - 5 g
Masti (%) - 28 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 35 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 27 g
Ugljeni hidrati (%) - 65 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 40 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 43 mg
Masti - 2.5 g
Masti (%) - 14 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 17.5 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 13.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 32.5 %
Vlakna - 1 g