Penasto umutiti belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti dok se šećer ne rastopi. Dodati malo sirćeta i pažljivo promešati. Kalupe posuti seckanim lešnikom (ravnomerno rasporediti lešnike na dva kalupa), razliti smesu i kore sušiti u rerni zagrejanoj na 100*C, oko sat vremena.
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti da odstoji.
Gustin razmutiti sa malo mleka, a ostatak mleka skuvati i kad provri dodati gustin. Kuvati puding dok se ne zgusne i ostaviti da se ohladi. Umutiti žumanca sa šećerom i kuvati na pari. Dodati mlečnu čokoladu i mešati dok se ne rastopi, a zatim dodati lešnike i proceđeno suvo grožđe. Ostaviti da se ohladi. Penasto umutiti margarin, dodati ohlađen puding, fil od žumanaca i promešati.
Premazati koru (lešnici su gore) filom, preklopiti drugom korom i tortu premazati umućenom slatkom pavlakom i ostaviti da se ohladi.
Porcija za odraslu osobu - 130 g
Energetska vrednost porcije - 412 kcal
Natrijum - 108 mg
Masti - 24 g
Masti (%) - 52 %
Zasićene masti - 7 g
Holesterol - 104 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 43 g
Ugljeni hidrati (%) - 42 %
Vlakna - 2 g
Porcija za odraslu osobu - 65 g
Energetska vrednost porcije - 206 kcal
Natrijum - 54 mg
Masti - 12 g
Masti (%) - 26 %
Zasićene masti - 3.5 g
Holesterol - 52 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 21.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 21 %
Vlakna - 1 g