Tepsiju obložiti papirom za pečenje i posuti seckanim lešnicima. Penasto umutiti belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst šne. Dodati mlevene lešnike, promešati i ravnomerno rasporediti po tepsiji. Ispeći dve kore u renri zagrejanoj na 180*C, oko 25 minuta. Umutiti jaja, žumanca i šećer, sve dok se masa ne udvostruči i ne pobeli. Staviti u šerpu, zagrejati na tihoj vatri, dodati 100 g bele čokolade i kuvati dok se ne rastopi. Ostaviti krem da se ohladi. Penasto umutiti margarin, dodati ohlađen krem u dobro umutiti. Dodati iseckano suvo voće, lagano promešati i sjediniti. Jednu koru prevrnuti na tacnu tako da lešnici budu gore, premazati filom i preklopiti drugom prevrnutom korom. Rastopiti belu čokoladu sa malo ulja i glazurom pemazati tortu. Dekorisati umućenom pavlakom.
Porcija za odraslu osobu - 100 g
Energetska vrednost porcije - 400 kcal
Natrijum - 116 mg
Masti - 27 g
Masti (%) - 58 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 112 mg
Belančevine - 6 g
Belančevine (%) - 6 %
Ugljeni hidrati - 37 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 3 g
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 200 kcal
Natrijum - 58 mg
Masti - 13.5 g
Masti (%) - 29 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 3 %
Ugljeni hidrati - 18.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 18 %
Vlakna - 1.5 g