Umutiti sastojke za koru, razliti u dublji pravougaoni pleh i peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta. Koru ohladiti i preseći na četiri jednaka dela.
U šerpu staviti žumanca i jaje, doliti 80 ml mleka i kuvati na pari dok se ne zgusne. Ostaviti da se ohladi.
Razmutiti puding sa malo mleka, a preostalo mleko kuvati sa šećerom dok ne provri. Dodati razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Puding ostaviti da se ohladi.
Sjediniti ohlađen puding i žumanca, umutiti, a zatim dodati i penasto umućen puter.
Fil sjediniti i podeliti na tri jednaka dela. U prvi deo dodati rastopljenu i prohlađenu čokoladu, u drugi mlevene lešnike a treći deo ostaviti takav kakav jeste.
Prvu koru premazati čokoladnim filom, preklopiti drugom korom, premazati filom od lešnika, zatim staviti treću koru i premazati prostalim belim filom.
Preklopiti tortu preostalom korom, premazati glazurom od čokolade, dekorisati čokoladnom šlag kremom i do posluženja ostaviti na hladnom mestu.
Porcija za odraslu osobu - 70 g
Energetska vrednost porcije - 250 kcal
Natrijum - 126 mg
Masti - 20 g
Masti (%) - 69 %
Zasićene masti - 8 g
Holesterol - 112 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 24 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 35 g
Energetska vrednost porcije - 125 kcal
Natrijum - 63 mg
Masti - 10 g
Masti (%) - 34.5 %
Zasićene masti - 4 g
Holesterol - 56 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 7.5 g
Ugljeni hidrati (%) - 12 %
Vlakna - 0.5 g