Odvojiti belanca od žumanaca.
Penasto umutiti belanca i uz stalno mešanje dodati šećer, žumanca, cimet, prašak za pecivo, brašno i rendane jabuke. Sipati masu u pripremljenu tepsiju i peći piškotu u zagrejanoj rerni na 180*C, oko 25 minuta. Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
U činiji umutiti margarin sa šećerom, dodati sir i vanil-šećer. Ohlađen kolač premazati filom od sira, ostaviti malo da se stegne i iseći kocke i servirati
Jedan od najaromatičnijih začina, cimet, idealan je u poslasticama sa jabukama. Miris mu je sladak, a ukus topao, ljutkast i pomalo opor, pa je neophodno da ga pažljivo dozirate
Porcija za odraslu osobu - 60 g
Energetska vrednost porcije - 160 kcal
Natrijum - 110 mg
Masti - 3 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 4 g
Belančevine (%) - 9 %
Ugljeni hidrati - 30 g
Ugljeni hidrati (%) - 72 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 30 g
Energetska vrednost porcije - 80 kcal
Natrijum - 55 mg
Masti - 1.5 g
Masti (%) - 9.5 %
Zasićene masti - 0.5 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 2 g
Belančevine (%) - 4.5 %
Ugljeni hidrati - 15 g
Ugljeni hidrati (%) - 36 %
Vlakna - 0.5 g