Margarin umutiti penasto u činiji. Dodati jaja, šećer, brašno, prašak za pecivo, cimet, marmeladu i orahe.
Dobro izraditi masu i kašičicom vaditi loptice, a zatim ređati u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći kekse u zagrejanoj rerni na 200*C, oko 25 minuta. Prohladiti i servirati.
Da su keksi pečeni, znaćete kada im površina dobjie zlatnosmeđu boju. Ukoliko napravite veću količinu keksa, najduže ćete ih sačuvati u dobro zatvorenim kutijama od lima, čije je dno posuto kristal šećerom.
Porcija za odraslu osobu - 50 g
Energetska vrednost porcije - 190 kcal
Natrijum - 70 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 38 %
Zasićene masti - 2 g
Holesterol - 32 mg
Belančevine - 3 g
Belančevine (%) - 7 %
Ugljeni hidrati - 26 g
Ugljeni hidrati (%) - 55 %
Vlakna - 1 g
Porcija za odraslu osobu - 25 g
Energetska vrednost porcije - 95 kcal
Natrijum - 35 mg
Masti - 4 g
Masti (%) - 19 %
Zasićene masti - 1 g
Holesterol - 16 mg
Belančevine - 1.5 g
Belančevine (%) - 3.5 %
Ugljeni hidrati - 13 g
Ugljeni hidrati (%) - 27.5 %
Vlakna - 0.5 g