Sitno iseckati šunku i pomešati sa renom, kečapom, margarinom, krem sirom i peršunom.
Sve lagano sjediniti pa namazati uzduž presečene kifle.
Sendviče dekorisati paradajzom i poslužiti uz čašu jogurta.
Meki ili ”soft margarini” bolji su izbor od čvrstih margarina s obzirom na to da su manje kalorični, da sadrže manje ukupnih masti i manje, za zdravlje posebno loših, ”trans” masnih kiselina koje na nivo masnoća u krvi jednako loše utiču kao I zasićene masti. Vodite računa o upotrebljenoj količini.
Porcija za odraslu osobu - 455 g
Energetska vrednost porcije - 515 kcal
Natrijum - 1100 mg
Masti - 16 g
Masti (%) - 27 %
Zasićene masti - 5 g
Holesterol - 110 mg
Belančevine - 30 g
Belančevine (%) - 23 %
Ugljeni hidrati - 64 g
Ugljeni hidrati (%) - 50 %
Vlakna - 8 g
Porcija za odraslu osobu - 227.5 g
Energetska vrednost porcije - 257.5 kcal
Natrijum - 550 mg
Masti - 8 g
Masti (%) - 13.5 %
Zasićene masti - 2.5 g
Holesterol - 55 mg
Belančevine - 15 g
Belančevine (%) - 11.5 %
Ugljeni hidrati - 32 g
Ugljeni hidrati (%) - 25 %
Vlakna - 4 g